Lenmagos rudacska
2016. január 18. írta: Hónapkóstoló

Lenmagos rudacska

Ami az alapanyagokat illeti, ez nem egy reform nassolni való, ennek ellenére egy igazán könnyű, omlós tésztát kapunk. Amellett, hogy a végeredmény nagyon finom, a legjobb benne, hogy nosztalgiával tölt el, mert az íze emlékeztet a nagymamám által készített sós sütemények ízére. :)

Recept

Hozzávalók

28 dkg finomliszt

1/2 csomag sütőpor

10 dkg sertészsír

1 tojás sárgája

6 ek tej

1 tk só

1 ek lenmag

Összedolgozom a liszttel a sütőport, a zsírt, a tojássárgát és a tejet. Ezután lisztezett vágódeszkán fél ujjnyi vastagságúra nyújtom a tésztát és tetszőleges méretű rudakat vágok (amihez pizzavágót használok) belőle.

Sütőpapírral bélelt tepsire rakom őket, majd tojásfehérjével megkenem a tetejét és megszórom a lenmaggal.

175 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöm a rudacskákat, míg aranysárgák nem lesznek.

Kóstoljátok meg, érdemes!

20160117_104047.jpg

Írjátok meg nekem a honapkostolo@gmail.com e-mail címre, ha bennetek is felidéz valami emléket az íze!

A bejegyzés trackback címe:

https://honapkostolo.blog.hu/api/trackback/id/tr48282904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása