Ami az alapanyagokat illeti, ez nem egy reform nassolni való, ennek ellenére egy igazán könnyű, omlós tésztát kapunk. Amellett, hogy a végeredmény nagyon finom, a legjobb benne, hogy nosztalgiával tölt el, mert az íze emlékeztet a nagymamám által készített sós sütemények ízére. :)
Recept
Hozzávalók
28 dkg finomliszt
1/2 csomag sütőpor
10 dkg sertészsír
1 tojás sárgája
6 ek tej
1 tk só
1 ek lenmag
Összedolgozom a liszttel a sütőport, a zsírt, a tojássárgát és a tejet. Ezután lisztezett vágódeszkán fél ujjnyi vastagságúra nyújtom a tésztát és tetszőleges méretű rudakat vágok (amihez pizzavágót használok) belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakom őket, majd tojásfehérjével megkenem a tetejét és megszórom a lenmaggal.
175 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöm a rudacskákat, míg aranysárgák nem lesznek.
Kóstoljátok meg, érdemes!
Írjátok meg nekem a honapkostolo@gmail.com e-mail címre, ha bennetek is felidéz valami emléket az íze!