Teljes kiőrlésű sokmagos ropogós
2016. január 18. írta: Hónapkóstoló

Teljes kiőrlésű sokmagos ropogós

Baráti összejövetelekre nassolni valónak kiváló ez a ropogós, mi is vendégségbe vittük, ahol nagyon jól fogyott, hiszen sörkorcsolyának vagy bor mellé fogyasztva is megállta a helyét, de a gyerekek is nagy örömmel rágcsálták játék közben.

Recept

Hozzávalók:

25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt

1 csomag sütőpor

1/2 ek só

5 dkg szezámmag

5 dkg lenmag

5 dkg napraforgómag

1/2 dl napraforgó étolaj

10 dkg margarin

1/2 dl sör

1 ek tejföl

A lisztbe beleteszem a sütőport, a sót és a magokat (nálam most nem volt itthon szezámmag, így dupla adag lenmagot tettem a tésztába), elkeverem. Ezután belegyúrom a margarint, beleöntöm az olajat és a sört, majd jól összedolgozom a tésztát. Kis cipót formálok belőle és hűtőszekrénybe teszem, ahol fél órát pihentetem.

Miután letelt a fél óra, lisztezett vágódeszkán újból átgyúrom a tésztát, majd 2 sütőpapír között 1/2 vastagságúra nyújtom. Ezután lekenem tojásfehérjével, majd tetszőleges méretű rudakat vágok belőle (ehhez általában pizzavágót használok kés helyett), amiket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatok és 180 fokon világosbarnára sütök.

Nagyon gyors, nagyon egyszerű és nagyon finom.

A bejegyzés trackback címe:

https://honapkostolo.blog.hu/api/trackback/id/tr308282840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása