Brokkolis tészta sajtmártásban
2015. december 01. írta: Hónapkóstoló

Brokkolis tészta sajtmártásban

A tészta nálam az örök kedvenc: gyors, laktató és végtelen sok variációja van. Íme egy ízletes brokkolis változat.

Recept

Hozzávalók:

50 dkg fushili tészta

50 dkg brokkoli

5 dl tej

5 dkg vaj

5 dkg liszt

10 dkg trappista sajt

fehérbors

szerecsendió

chilipehely

Első lépésként felteszem a tésztavizet forrni.

A brokkolit megtisztítom, rózsákra szedem és alaposan átmosom. A tejet felmelegítem. A vajat megolvasztom, hozzáadom a lisztet és pár perc alatt világosra pirítom. Hozzáöntöm a meleg tejet és habverővel krémes habbá keverem. A mártást sózom, borsozom és szerecsendióval fűszerezem, majd kb. 5 percig főzöm. Végül a lereszelt sajtot is beleteszem (egy kevés ki is maradhat, hogy a végén szórjuk rá a tésztára, de én most mindet a mártáshoz adom) és leveszem a tűzről.

Amikor a tésztavíz felforr sót adok hozzá és beleteszem a tésztát. A tésztafőző edény tetejére pároló betétet helyezek, amiben a brokkolirózsákat alaposan átpárolom, míg a tészta megfő.

A tésztát a sajtmártáshoz keverem és brokkolival tálalom. A felnőtteknek chilipehellyel díszítem a tányért, ami egyrészt jól mutat rajta, másrészt egy kicsit megdobja az ízeket.

20151123_154751.jpg

Gyors ebédnek vagy vacsorának tökéletes, hiszen fél óra alatt megvan, így marad idő egy kis játékra a gyerekekkel. ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://honapkostolo.blog.hu/api/trackback/id/tr998128712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása