Szinte minden étel, amit megeszünk savas hatást vált ki a szervezetünkből. Annak ellenére, hogy az lenne az ideális, ha 80%-ban lúgos és csak 20%-ban savas ételeket és italokat fogyasztanánk, sajnos az arány pont a fordítottja. Ezért érdemes egészségünk érdekében odafigyelni, hogy több nyers zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk, akár levek formájában.
A gyomor és ezáltal az egész szervezet pH-egyensúlyának helyreállításáért tudatosan is tehetünk lépéseket. Például ezzel a remek lúgosító itallal.
Recept
Hozzávalók:
2 db citrom
1 db lime
1 db grapefruit
ásványvíz
A gyümölcsök levét kinyerem, majd szénsavmentes ásványvízzel hígítom.
Bár azt gondolhatnánk, hogy ezek a gyümölcsök savasak, azonban a szervezetben, pont ellenkezőleg viselkednek. A cukor nem ajánlott, de ha mindenképp ízesítenénk az italunkat, akkor tegyük azt valami egészséges, természetes anyaggal és csak nagyon enyhén. Ugyanis a felhalmozott gyümölcscukor már savas irányba mozdíthatja el ezt az egyébként lúgos hatású italt.
Egész nap fogyasztható, csak evés előtt és után 1/2 órával nem ajánlott.
Kóstoljátok meg! Télen-nyáron jól eső ital.