Mézeskalácslikőr
2016. január 18. írta: Hónapkóstoló

Mézeskalácslikőr

Az elmúlt Karácsony nagy kedvence volt nálunk ez az itóka, amit Őszi Balázs nugátos mézeskalácslikőr receptje alapján készítettem el. Egyszerűen beleszerettem ebbe az édes, krémes italba, ami annyira csokis, hogy szinte már harapni lehet.

Recept

Hozzávalók

30 dkg mogyorós kakaókrém (Nutella)

4 dl kávétejszín

1,5 dl vodka

1/2 tk chili pehely

1/2 tk szegfűszeg

1/2 tk őrölt gyömbér

2 tk őrölt fahéj

A mogyorós kakaókrémet gőz felett megolvasztom. Ez idő alatt egy mozsárban összetöröm a szegfűszeget, hozzáadom a chilit, a gyömbért és a fahéjat, majd jól összekeverem a fűszereket.

Miután a krém már folyós állagú, leveszem a tűzről és belekeverem a fűszereket, hozzáadom a tejszínt és a vodkát, majd alaposan kikeverem az egészet.

Ezután finom szűrőn átszűröm a likőrt egy üvegbe és miután lezártam, 24 órát állni hagyom.

Az elkészült italt hűtőben kell tartani, mert egyrészt akkor tovább eláll, másrészt hidegen a legfinomabb. :)

20160117_103459.jpg

Ne hagyd ki, készítsd el Te is egy csajos összejövetel alkalmával! Csokifüggőknek egyenesen kötelező, de minden nőnek ajánlom, mert "mindenütt jár, kicsi vidámság". (dalrészlet a Robin Hood című meséből)

A bejegyzés trackback címe:

https://honapkostolo.blog.hu/api/trackback/id/tr798282988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása