A múlt hét nagyon zsúfoltra sikerült, így alig volt időm a konyhában ügyködni, de mivel a családnak enni kell... :) Főként olyan ételeket készítettem, amivel nincs nagy macera és gyorsan elkészül. Ezért került az étlapra tonhal spagetti (kislányom egyik kedvence), vagy különböző szendvicskrémek, amiket egyik este készítettem vacsorára, finom batáta kenyérrel, amit szintén házilag sütöttem.
Recept
Hozzávalók a tepertőkrémhez:
28 dkg tepertő
1 db tojás
1 kis hagyma
3-4 ek tejföl
1 tk mustár
só
bors
Hozzávalók a csicsókakrémhez:
50 dkg csicsóka
1 db alma
1 gerezd fokhagyma
1/4 citrom leve
olívaolaj
kakukkfű
só
bors
A tepertőt húsdarálón ledarálom, közben keményre főzöm a tojást, majd megszabadítom a héjától és nagyon apróra vágom és a tepertőhöz adom. A hagymát is hozzáreszelem a tojásos-tepertőhöz, majd a keverékhez adok még sót, borsot és mustárt. Ezután annyi tejföllel hígítom, hogy kenhető krémet kapjak, és már kész is.
A csicsókákat alaposan megmosom, majd sós vízben puhára főztem. Mikor kihűlt külső részét lehámoztam, majd egy kisebb méretű, de magas falú tálba tettem. A meghámoztam és darabokra vágott almát is a tálba tettem, majd beledobtam a fokhagymát és egy kevés olívaolajat öntöttem rá.
Botmixerrel pürésítettem a zöldségeket, majd következett az ízesítés: sóztam, borsoztam, egy kevés kakukkfüvet szórtam bele és meglocsoltam a citromlével. Már el is készült az almás csicsókakrém.